PROBLEMĂ: Reabilitarea Spitalului Judeţean întârzie cu două luni

February 17
10:27 2014

Consiliul Judeţean Maramureş are o mare problemă. Trebuie să finalizeze în câteva luni proiectul de reabilitare şi de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Asta dacă nu vrea să dea banii înapoi.

Numai că deşi luna septembrie (conform contractului) ar trebui să aducă finalizarea proiectului pentru a nu se pierde banii europeni, se pare că nu se va întâmpla aşa. Ultimul termen avansat de data aceasta este data de 19 noiembrie.

„Practic, după ultimele discuţii avute cu cei de la Consiliul Judeţean şi cu reprezentanţii constructorilor, ultimul termen avansat ar fi data de 19 noiembrie. Vorbim de închiderea întregului proiect. Tronsonul care este acum în reabilitare se va preda la finele lunii martie. Teroretic, din istoric ei spuneau că reabilitarea unui corp de clădire durează cam 6 luni de zile. Ultimul termen avansat de cei de la CJ ar fi data de 19 noiembrie.

Din punct de vedere al spitalului, era bine dacă se făceau lucrările fără să fi avut careva de suferit. Se amână toul cam cu 2 luni, justificat totuşi, pentru că sunt nişte proceduri care trebuie făcute. E vorba de cheltuilelile neeligibile, şi nimeni nu se riscă.

Se va termina proiectul şi CJ nu va trebui să dea banii înapoi. Pentru noi se prelungeşte perioada de şantier, nu e plăcut nici pentru noi, nici pentru personal şi nici pentru pacienţi. În final, va fi bine.”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Baia Mare, ec. Sorina Pintea.

About Author

P5riVda71xT98wq

P5riVda71xT98wq

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment