O maşină a fost incendiată la Oradea iar o pensiune din Vadu Crişului şi un restaurant din Borş au luat foc din cauza coşurilor de fum

January 06
15:48 2014

O maşină a fost incendiată la Oradea iar o pensiune din comuna Vadu Crişului şi un restaurant din comuna Borş au luat foc, la sfârşitul săptămânii trecute, din cauza coşurilor de fum neconforme.

De la începutul acestui an, forţele şi mijloacele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au intervenit la 15 evenimente survenite pe raza judeţului, desfăşurând 13 misiuni de stingere a incendiilor, o operaţiune de degajare a unei persoane decedate şi o misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, locotenentul Camelia Roşca.

Cele mai multe incendii s-au produs vineri, 3 ianuarie. În respectiva zi,  echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au acţionat în municipiu, pe strada Someşului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.  Evenimentul, produs cel mai probabil în mod intenţionat, s-a soldat cu arderea materialelor plastice din compartimentul motor, a instalaţiei electrice şi a vopselei de pe capotă în proporţie de aproximativ 50%.

În aceeaşi zi,  pompierii Detaşamentului 2 Oradea au intervenit cu două autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un restaurant din Borş. Focul a pornit, cel mai probabil, de la un coş de fum necurăţat, şi a mistuit 35 de metri pătraţi de acoperiş de lemn, 6 metri pătraţi de parchet şi 5 metri pătraţi de lambriu. Din fericire, niciun client ori angajat n-a fost rănit, iar pompierii au reuşit să împiedice răspândirea focului în întreaga clădire.

Tot vineri, pompierii din Aleşd au intervenit, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru a stinge incendiul izbucnit la o pensiune din comuna Vadu Crişului. „În momentul sosirii forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la acoperişul clădirii, ameninţând să se propage la întreaga cabană”, a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

După trei ore, pompierii au reuşit să oprească incendiul, cauzat cel mai probabil de un burlan metalic de fum neprotejat termic. Din fericire, nici unul din turiştii cazaţi în cabană n-a păţit nimic, cu toţii ieşind în timp util din cabană.

About Author

Vocea Transilvaniei

Vocea Transilvaniei

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment