SENTINȚĂ DEFINITIVĂ. Adrian Năstase, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. UPDATE: Fostul premier s-a predat

January 06
16:21 2014

UPDATE: Adrian Năstase s-a predat autorităților luni după-amiaza după ce a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul Zambaccian. Anterior, avocatul său Ion Cazacu a anunțat că Adrian Năstase a decis să se predea singur autorităților.  Adrian Năstase nu a făcut nicio declaraţie.

CITEȘTE ȘI: Adrian Năstase va fi încarcerat la Rahova: “Pedeapsa este îngrozitoare şi injustă, o răzbunare murdară”

__________________________________________________________________

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Adrian Năstase este acuzat în acest caz că că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

La ultimul termen, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut completului de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pedepse cu executare pentru Adrian şi Dana Năstase.

De cealaltă parte, apărarea lui Adrian Năstase, formată din patru avocaţi, a arătat că există numeroase vicii în dosarul Zambaccian, precum probe şi documente fără relevanţă juridică, mărturii contradictorii şi acuzaţii ce nu există în materialitatea lor. Avocaţii au cerut judecătorilor să îi achite pe soţii Năstase sau, în cel mai rău caz pentru aceştia, să menţină decizia primei instanţe şi să respingă recursul făcut de DNA.

Inițial, fostul premier Adrian Nastase și soția sa, Dana Năstase, au fost condamnati, în prima instanță, în 2011, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare pentru șantaj, respectiv folosirea de documente false la autoritatea vamala. Adrian Năstase este acuzat în acest caz că că, în perioada 2002 – 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Foloasele constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti. Potrivit MEDIAFAX, la ultimul termen, procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut completului de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pedepse cu executare pentru Adrian şi Dana Năstase.

Adrian Năstase: “Doar o pedeapsă cu spânzurarea m-ar putea șoca”

De cealaltă parte, apărarea lui Adrian Năstase, formată din patru avocaţi, a arătat că există numeroase vicii în dosarul Zambaccian, precum probe şi documente fără relevanţă juridică, mărturii contradictorii şi acuzaţii ce nu există în materialitatea lor. Avocaţii au cerut judecătorilor să îi achite pe soţii Năstase sau, în cel mai rău caz pentru aceştia, să menţină decizia primei instanţe şi să respingă recursul făcut de DNA. Adrian Năstase a declarat, la finalul judecării dosarului, că numai dacă instanţa ar da o pedeapsă cu spânzurarea, poate că l-ar şoca, arătând că în această cauză au rămas în suspensie o mulţime de lucruri, iar rejudecarea ar fi o soluţie normală.

About Author

Vocea Transilvaniei

Vocea Transilvaniei

Related Articles

2 Comments

 1. drept
  drept January 06, 23:08

  Ce sa spun, sentinta este prea mica, acest individ a vandut romania, are un gainar discipol plagiator, ponta rahatul, face ce stie mai bine de la nastase, sa fure.

  Reply to this comment
 2. dickus
  dickus January 07, 01:25

  Culmea ironiei, un comunist ordinar securist vorbeste de chiorul basescu, daca acest chior miop base, probabil isi spala pcatale de turnator “marinar” a facut bine TARII, NU A VANDUT ROMANIA PRECUM NASTASE. si rahatii PSD.PNL..sa nu uitam kakatul tariceanu a vandut MAREA NEAGRA, el urmeaza sa fie arestat. TARA ESTE CONDUSA DE OLTENI TZGANI..oare sunt rasist?? cand bozgorii vor PAMANTUL NOSTRU..?? tokes flokes sugus de karicius doreste..crucea…:)) bozgorii si taziganii sunt penibili…ponta este tzigan oltean…scuze este tatar…sa va uitati la fata lui…o persoana imbecila fara personalitate. NASTASE ESTE CIUMA SOCIETATII COMUNISTE SEKURISTE.

  Reply to this comment

Write a Comment